Look Inside Dolce & Gabbana’s Theatrical New Boutique In Miami’s Design District.

A new Dolce & Gabbana store opens in Miami’s design district this month, the interiors are designed by award winning architect Gwenael Nicolas. For the Miami boutique Nicolas pays homage to Milan’s famous opera house, Teatre alla Scalla, one of Dominico Dolce and Stefano Gabbana’s favorite places.

The front window of the new store features a glass facade, like a transparent curtain, allowing viewers to peek onstage at the theater.

The front window of the new Dolce & Gabbana store in Miami features a transparent curtain allowing visitors to peek onstage at the theater.
The front window of the new Dolce & Gabbana store in Miami features a transparent curtain allowing visitors to peek onstage at the theater.
The front window of the new Dolce & Gabbana store in Miami features a transparent curtain allowing visitors to peek onstage at the theater.

As visitors step behind the glass curtain they see renditions of neoclassical sculptures with faces and bodies in the likeness of classical heroes, they are ready to perform, their figures illuminated by spotlights.

Renditions of neoclassical sculptures, their idealized faces and bodies in the likeness of classical heroes.
Renditions of neoclassical sculptures, their idealized faces and bodies in the likeness of classical heroes.

Beyond the entrance the two-story boutique is decorated with baroque mirrors and counters and walnut furnishings embellished with polished steel or gold velvet. A baroque style display counter holds a selection of their precious jewelery.

image5659083
Baroque mirrors, travertine stone and walnut furnishings surround the Dolce & Gabbana women’s wear collection.

Connecting the two floors is a travertine staircase. The stone slabs are used for the stairs and float along the walls and ceiling. They transition the theatrical themed store from onstage to the backstage.

Travertine stone slabs are used for the stairs, the same material floats along the walls and ceiling.

On the second floor Gwenael uses black stone slabs in the ceiling. The stones are placed in a deconstructed composition with the metallic finishes left exposed, it is meant to emphasize the feeling of being backstage.

image5659082
Black stone acts as a back drop emphasizing the feeling of being backstage.

The glass curtain extending up from the first floor allows natural light to filter brightly into the warm space.

Thank you for your comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s